Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου στο στόχαστρο

Το μέτωπο των 19 δημάρχων απειλεί την κυβέρνηση


Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αξιολόγηση και επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Η διαδικασία είναι καθαρά προσχηματική, καθώς το υπουργείο έχει ήδη προεξοφλήσει ότι ο επανέλεγχος σε συνδυασμό με τη λεγόμενη αξιολόγηση θα κρίνουν το 15% των υπαλλήλων ανεπαρκείς. Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η... <<κάθαρση>> της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά 6500 ονόματα προς απόλυση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικα.

Σε αυτήν την επίθεση 19 δήμαρχοι πανελλαδικά, μαζί με την περιφέρεια αττικής, αποφάσισαν να έρθουν σε συνεννόηση και να αρνηθούν από κοινού να στείλουν τα στοιχεία των εργαζομένων που ζητούσε το υπουργείο.

Η απάντηση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που την στηρίζουν ήταν μια εκστρατεία λάσπης και εκβιασμών. Στο στόχαστρο, και όχι τυχαία, βρέθηκε ο Σίμος Ρούσσος επικεφαλής της παράταξης "Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου" και πλέον δήμαρχος της πόλης. Τα ρεπορτάζ που πρόβαλλε ο ΣΚΑΙ για τις επικίνδυνες παιδικές χαρές στο δήμο Χαλανδρίου (μια μόλις εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή), όπως και το ΤΑΙΠΕΔ που ξαφνικά θυμήθηκε ότι τα κτίρια που στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου είναι στην ιδιοκτησία του και τώρα τα θέλει πίσω, δεν είναι κινήσεις αυθορμητισμού. Είναι η απόδειξη του πόσο τους φοβίζει ένας δήμος στα χέρια της αριστεράς και το τι μπορεί να κάνει. Το αποκορύφωμα της επίθεσης ήταν η απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να στείλει στον εισαγγελέα τους πέντε πρώτους δημάρχους που αντιτάχθηκαν στην "νομιμότητα", απειλώντας ακόμα και να τους παύσει από τα καθήκοντα τους αν δεν συμμορφωθούν.

Η βρώμικη επίθεση που εξαπόλυσε το σύστημα δεν φαίνεται να κάμπτει το μέτωπο των 19 δημάρχων. Ο Σίμος Ρούσσος δήλωσε πως οποίο κι αν είναι το τίμημα δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία των εργαζομένων. Αν το μέτωπο αντέξει και πολύ περισσότερο αν η διαδημοτική συνεννόηση επεκταθεί και σε αλλά ζητήματα (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ΕΝΦΙΑ κλπ), είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να απαντήσει.


Όλα αυτά τα ζητήματα που έχουν ανοίξει 
είναι εικόνες από το μέλλον. 
Είναι μια ιδέα για τον πόλεμο που θα δεχθεί η αριστερά αν και όταν έρθει στην εξουσία. Είναι όμως και μια ιδέα για το τι πραγματικά σημαίνει για μας η εξουσία στα χέρια της αριστεράς. Ξεκάθαρη και ανυποχώρητη ρήξη με την τρόικα, την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Όχι γιατί μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά γιατί γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ο δήμος Χαλανδρίου δείχνει το δρόμο και οφείλουμε να δείξουμε την, έμπρακτη αν χρειαστεί, συμπαράσταση μας.

ΜΙΡΕΝΙΑ ΣΙΩΚΟΥ 

1 σχόλιο:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο. Η κυβέρνηση έχει θορυβηθεί και αμύνεται με σπασμωδικά μέτρα. Η αντίσταση των δημάρχων με την βοήθειά μας, αργά η γρήγορα θα τους ρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή