ΓΝΩΡΙΜΙΑ

Ο Ποδονίφτης ξεκινάει τα πρώτα βήματά του ως ένα έντυπο που στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου διαλόγου και καλλιέργειας γόνιμου εδάφους για κοινή δράσης της Αριστεράς στη Νέα Ιωνία, αλλά γιατί όχι και γενικότερα. 

Κοινή διαπίστωση όσων μετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια είναι ότι οι πολιτικές εκφράσεις της, δεν έχουν επιχειρήσει με ουσιώδη και επίμονο τρόπο, να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο, για διαφορετικούς βέβαια λόγους η κάθε μια.
Θεωρούμε ότι μέσα από αυτό το έντυπο, αλλά όχι μόνο μέσα από αυτό, θα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της Αριστεράς αλλά και τον κόσμο της περιοχής μας γενικότερα.
Για το πώς πάνε τα πράγματα στην πόλη μας και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτά.
Για την Αριστερά και την παρέμβασή της σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Για το κίνημα και τις αντιστάσεις που χτίζονται σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο. Για το περιβάλλον, για τα ζητήματα φύλου, για τον πολιτισμό, για τη μάχη ενάντια στο φασισμό, για την ανεργία, για το εργατικό κίνημα και τη νεολαία. Για τους μετανάστες και τη γκετοποίηση, για την εξαίρεση, για τη διαφορετικότητα.
Ο Ποδονίφτης είναι ένα έντυπο ανοιχτό σε απόψεις, ιδέες, παρατηρήσεις. Θέλει να δώσει βήμα σε όλες τις ζωντανές πρωτοβουλίες και δράσεις της περιοχής μας που ασχολούνται με τον πολιτισμό, με την οικολογία, με την οργάνωση του κινήματος, με την κοινωνική ανταγωνιστικότητα και τη γκρίζα μεριά της πόλης. Αλλά όχι μόνο αυτό. Φιλοδοξία του Ποδονίφτη είναι να αποτελέσει ένα κρίκο σύνδεσης όλων αυτών των ομάδων, των κινήσεων και των συλλογικοτήτων που ζουν και δρουν στην πόλη μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Όλοι εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία αυτής της έκδοσης ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη Νέα Ιωνία. Προερχόμαστε από το χώρο των κινημάτων και της Αριστεράς.
Έχουμε ενεργή συμμετοχή όχι μόνο στα πράγματα της περιοχής αλλά και σε κάθε κίνημα που αφορά τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το περιβάλλον, το αντιφασιστικό κίνημα, την αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό.



Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στις δυνάμεις των μνημονίων, για να μείνει ο Δήμος μας στα χέρια της Αριστεράς αλλά και για να γίνει η κυβέρνηση της Αριστεράς πραγματικότητα.
Αυτές όμως οι πολιτικές μας αναφορές, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία δεν μας οριοθετούν με τρόπο μονοσήμαντο και δεν μας κλείνουν στους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς που ήδη ανήκουμε με τρόπο ερμητικό.
Το αντίθετο.
Επιδιώκουμε να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με όλες τις πολιτικές εκφράσεις της αριστεράς και του ελευθεριακού χώρου, να ανταλλάξουμε με ουσιαστικό τρόπο πολιτική ύλη και να συνεργαστούμε στην περιοχή μας αλλά και κεντρικά για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα.
Ως ένας τέτοιος χώρος θέλουμε να πορευτούμε. Ο Ποδονίφτης να είναι η ενσάρκωση ενός κοινωνικού και πολιτικού οχήματος διαλόγου και με ενωτική διάθεση προβληματισμού, που θα νοηματοδοτήσει κάθε συλλογική μας έκφραση και δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου